Gewoon geflikt

Het vergde bij tijden een lange adem, maar het is gelukt. Het is nu een feit. Vandaag is de dag waar ik lang naar heb uitgekeken. Mijn eerste boek is af en beschikbaar voor het grote publiek, en wat voelt dat goed zeg. We, de bijdragers en ik, hebben het gewoon geflikt. Er is nu een boek. Een bundeling van meerdere hoofdstukken en onderwerpen die allemaal te maken hebben met het afstuderen. Dat, toch voor velen onder ons, soms verschrikkelijke afstuderen waarbij je al snel door de bomen het bos niet meer ziet en waarbij je je toch tussentijds oprecht afvraagt of je de eindstreep zult halen. Nee, makkelijk is het zeker niet en leuk ook niet altijd. Ook wij hebben het, terugkijkend op die periode, niet altijd makkelijk gehad. Je moet immers, om wat voorbeelden te noemen, met zo veel zaken rekening houden en tegelijkertijd moet je maar zien uit te vogelen waar je überhaupt mee moet beginnen. Daar komt bij dat je helemaal zelfstandig aan de bak moet, te maken krijgt met deadlinedruk en die vervelende onzekerheid (doe ik dit wel goed zo op deze manier?), je bepaalde mensen nodig hebt om de opdracht voldoende te kunnen afronden en van wie je dus (deels) afhankelijk bent, en ga zo maar door. Het houdt écht niet op bij bovenstaande voorbeelden, neem dat maar van mij aan.

Doel

Met mijn boek wil ik een handreiking kunnen aanbieden. Een handreiking waarmee studenten door ervaringsdeskundigen een stukje verder worden geholpen bij het trotseren van het grote oerwoud dat het afstuderen heet. Dat is altijd het primaire doel geweest: elkaar verder helpen. Het zou leuk zijn als ik met het boek uiteindelijk een bijdrage zou kunnen leveren aan de discussie omtrent de huidige wijze van afstuderen op het hbo. Want als we op deze manier doorgaan, staat één ding buiten kijf en dat is dat er meer aandacht (en respect) moet zijn voor hoe studenten zélf het afstuderen ervaren en welke lessen we daaruit kunnen trekken. Neem de student serieus, óók wanneer hij of zij kritiek uit.

Dankwoord

Ook via deze weg wil ik, nu het boek af is, een aantal mensen bedanken voor hun bijdrage bij de totstandkoming van mijn boek. In de eerste plaats natuurlijk de bijdragers, die een deel van het boek voor hun rekening hebben genomen. Ook zij zijn allen recent afgestudeerd en echte ervaringsdeskundigen. Melissa, Ayla en Bouke: bedankt voor jullie medewerking!

Daarnaast wil ik Sytze Talsma bedanken voor het maken van de auteursfoto’s. Sytze is student Audiovisueel Specialist aan het ROC Friese Poort te Drachten. Leuk dat ook hier een student een bijdrage heeft kunnen leveren!

Afrondend mag ik mijn uitgever Boekscout ook niet vergeten te bedanken! In het bijzonder wil ik boekscouters Maritte en Paulien bedanken, met wie ik het meeste contact heb gehad. Maritte voor haar rol tijdens de productiefase van het boek en Paulien voor het lezen en beoordelen van het manuscript en ondersteuning bij de promotie.

Interesse?

Je kunt op meerdere wijzen een exemplaar van Afstuderen: Zo Kan Het Ook! bemachtigen:

-Via de webwinkel van mijn uitgever Boekscout of via deze auteursblog (knop Mijn boek bestellen).

-Via Bol.com (NB het boek is enkele dagen na de dag van uitgave pas hier verkrijgbaar).

-Via mij (eventueel op afspraak via e-mail of telefoon) op het thuisadres in Metslawier of elders. Deze optie wordt gewaardeerd als je in de buurt woont!

Daarnaast ben ik van plan om lokale en regionale boekhandels te benaderen en te enthousiasmeren, waardoor je het boek in de nabije toekomst waarschijnlijk ook in de nabijgelegen boekwinkel kunt vinden. Ik zal dit uiteraard delen in een nieuwe blog.

Het vervolg

Mocht je mijn boek willen kopen of heb je hem al aangeschaft, dan hoop ik van harte dat je er wat van zult opsteken, ongeacht of je nu tot de doelgroep behoort of niet! De komende periode breekt voor mij een nieuwe fase aan, waarin ik mijn best zal doen om het boek onder de aandacht te brengen. Daar heb ik enorm veel zin in. Ik blijf ondertussen gewoon doorgaan met bloggen, dus houd deze site in de gaten als je de ontwikkelingen wilt blijven volgen of meld je aan via de button Volgen om wekelijks op de hoogte te worden gehouden van nieuwe blogs. Wat je ook doet, ik vind het al geweldig dat je de moeite neemt om de blogs te lezen. Dank daarvoor, en we zien elkaar snel weer.

Luuk

Voor alles omtrent het boek: mail gerust naar afstuderenzokanhetook@gmail.com


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Weer een hele leuke blog Luuk !!
We blijven je volgen ????
Greta, op 25-08-19

Gewoon geflikt

Een handboek voor afstuderen

Thuis afstuderen

Anders

(Buiten)gewone dingen in bijzondere tijden

Hulp bij afstuderen